Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor are, începând de luni, şef nou. "Din data de 20 iunie 2011, noul manager, cu caracter de interimar, este dr. Galbineanu George. Decizia de destituire a vechiului manager, dr. Petrişor Daniela, a fost luată de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, în urma unor controale ce vizau indicatorii de performanţă ai managementului, parametrii care nu au fost optimi în opinia reprezentanţilor DSP şi ai Ministerului Sănătăţii", se arată într-un comunicat pe site-ul instituţiei.

dr george galbineanu.jpgPotrivit aceleiaşi surse, doctorul George Gălbineanu (foto) este angajat al SAJ Bihor din anul 1998 şi este medic specialist în medicina de familie, medicina de urgenţă şi rezident anestezie şi terapie intensivă.

Totodată, el este instructor formator în medicina de urgenţă prespitalicească. Anterior numirii ca manager interimar, Gălbineanu nu a ocupat vreo funcţie de conducere în cadrul SAJ Bihor, activând ca "medic de teren" în echipajul medical de pe ambulanţe de tip C2, de urgenţă şi terapie intensivă.

"Interimatul de manager al SAJ Bihor va fi asigurat pentru 1-2 luni, urmând ca la Bucureşti să se organizeze pentru prima oara concursul de manageri de servicii de ambulanţă", se mai arată în comunicat.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Marius Pîrcioagă, a declarat marţi pentru BIHOREANUL că măsura a fost dispusă ca urmare a unor controale. "Am avut un raport de la Ministerul Sănătăţii, plus rapoartele noastre de control, în care am găsit elemente de management neperformant sau management defectuos. Concret, a lipsit regulamentul de funcţionare a instituţiei, precum şi regulamentul de ordine interioară, nu s-au respectat procedurile de lucru, au fost neconcordanţe între abordările de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, erau diferenţe foarte mari între datele raportate, ceea ce înseamnă că au fost şi alte apeluri preluate, înafară de 112. Am mai constatat activitatea defectuoasă a compartimentului juridic, al arhivei, al serviciului de tehnic", a declarat Pîrcioagă, menţionând că perioada controalelor DSP a fost între 2 şi 6 mai.

Contactată pentru a-şi preciza punctul de vedere, fosta şefă a Serviciului de Ambulanţă, dr. Daniela Petrişor, a spus doar că va reveni cu o explicaţie detaliată şi punctuală la toate problemele ridicate de DSP.