Pe ultima sută de metri înaintea alegerilor pentru funcţia de rector, printr-un comunicat transmis presei sâmbătă, profesorul Gheorghe Constantin Ionescu şi-a prezentat echipa cu care vrea să îşi ducă la îndeplinire obiectivele pe care le are la conducerea Universităţii orădene. 

"Doresc să aduc în atenţia comunităţii universitare şi a opiniei publice orădene echipa de conducere propusă pentru asigurarea îndeplinirii obiectivelor manageriale, compusă din următoarele cadre didactice, recunoscute în mediul academic orădean prin performanţe profesionale, devotament, spirit civic, etic şi moral", se arată în comunicat.

De la Facultatea de Medicină şi Farmacie conf.univ.dr. Olivia Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzii Bihor, va fi prorector responsabil cu probleme de calitate şi cercetare ştiinţifică, iar conf.univ.dr. Petrişor Cismaş - Pruteanu, e nominalizat ca prorector responsabil cu probleme sociale şi relaţia cu studenţii.

Prof.univ.dr. Dan Morar, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, va fi prorector responsabil cu managementul financiar, iar prof.univ.dr. Nicu Dumitraşcu, decan la Facultatea de Teologie Ortodoxă, va fi prorector responsabil cu relaţiile internaţionale şi comunicare.

Într-o precizare ulterioară, Ionescu a punctat că prorector responsabil cu managementul şi dezvoltarea academică va fi prof.univ dr. Gheorghe Oros, matematician la Facultatea de Ştiinţe, şi nu dr. Gheorghe Oros, de la Facultatea de Medicină.

"Sunt convins de beneficiile muncii într-o echipă formată din profesionişti, puternică prin dăruire şi abnegaţie - motiv pentru care criteriile de alegere a prorectorilor au fost strict obiective, bazate pe expertiza, profesionalismul şi altruismul acestora. Ne dorim să facem parte, la finele mandatului, dintr-o comunitate universitară al cărei impact asupra mediului economic să fie excelenţa manifestată prin profesionalism şi demnitate", arată comunicatul transmis de Ionescu.

În acelaşi document, candidatul a reiterat şi direcţiile strategice asumate de întreaga echipă prin programul managerial, ca de pildă diagnosticarea corectă a întregii activităţi universitare, consolidarea, în gestiunea finanţelor, a principiului descentralizării sau regândirea restructurării universitare.

După cum se ştie, alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii orădene se vor desfăşura pe 8 februarie.