Medicul Gabriela Eminovici, şefa secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Sibiu a murit, joi, la Spitalul Judeţean din Oradea, fiind infectată cu Covid-19. 

Site-ul de ştiri Turneulsfatului.ro notează că doctoriţa în vârstă de 55 de ani a fost transportată miercuri la Oradea, la ATI, după ce a dezvoltat o formă gravă de Covid-19. Aceasta a fost internată la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Oradea, unde a beneficiat de terapia ECMO, o procedură prin care plămânii pacientului, mult prea afectaţi de Covid, sunt ajutați să funcționeze de un "plămân artificial", notează presa din Sibiu.

Familia acesteia îşi dorea ca femeia să ajungă la un spital din Germania unde să fie tratată cu aceeaşi terapie, dar, potrivit Hotnews.ro, Ministerul Sănătăţii nu a aprobat cererea, din cauză că această terapie există şi în România. Cu toate acestea, membrii fmiliei sale au dorit să o ducă pe proprie răspundere în Germania şi pe cheltuiala lor, dar nu au mai găsit o aeronavă disponibilă. De aceea, doctoriţa a pierdut locul ATI la spitalul din Germania şi a rămas în continuare internată la Oradea, unde a şi decedat joi seara.

"Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecţia cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare", au spus oficialii Spitalului Judeţean Sibiu pentru presa sibiană. 

Contactat de Turnulsfatului.ro, directorul medical al spitalului din Sibiu, Călin Cipăian, a declarat că doctoriţa Gabriela Eminovici nu era vaccinată anti-Covid.