După ce luni după amiază a anunţat, cu aplomb, că intră în greva foamei, preşedinta Sindicatului Forum din Consilul Judeţean Bihor, Kiss Judit, s-a răzgândit la nici 24 de ore mai târziu.

"Mulţumind pentru interesul dovedit în sprijinul cauzei salariaţilor CJ Bihor şi apreciind atitudinea încurajatoare a colegilor, încetez greva foamei, considerând că prin această formă de protest am reuşit să exprim mesajul îngrijorător al celor pe care îi reprezint", a anunţat Kiss Judit marţi seara, într-un scurt mesaj transmis presei.

Înainte cu o zi, Kiss motiva că recurge la greva foamei ca să atragă atenţia asupra "tensiunilor care s-au făcut asupra mea şi a colegilor mei" din partea secretarei judeţului, Carmen Soltănel, dar s-a răzgândit deşi în cele câteva ore de protest situaţia angajaţilor CJ nu s-a schimbat cu nimic, şi nici din partea şefilor instituţiei nu a venit nicio reacţie.

Abia în cursul zilei de miercuri, preşedintele CJ, Radu Ţîrle, urmează să facă mai multe precizări vizavi de salarizarea angajaţilor instituţiei, motivul protestului iniţiat de Kiss.

Majoritatea salariaţilor instituţiei mai primesc doar 800, 600 sau chiar 200 de lei pe lună, ca urmare atât a reducerii cu 25% în baza Hotărârii de Guvern din 2010 ce diminua veniturile în întregul sector bugetar, cât şi a reţinerilor aplicate pentru recuperarea unor sporuri de sănătate în muncă şi de dispozitiv încasate între anii 2008-2011, dar pe care Camera de Conturi Bihor le-a declarat acordate necuvenit de către conducerea Consiliului Judeţean.

Mai mult despre aşa zisele proteste de la CJ, în articolul: "Şefa sindicatului de la Consiliul Judeţean a intrat în greva foamei"