Opt reprezentanţi ai conducerii grupului american Emerson, care va investi 150 milioane de euro la Oradea, s-au întâlnit, marţi, cu decanii facultăţilor de Ştiinţe Economice, Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Managerială şi Tehnologică şi Inginerie Energetică şi Management Industrial din cadrul Universităţii din Oradea.

"Au fost interesaţi de ce anume învaţă studenţii, de dotarea facultăţilor, de fişele de disciplină", a explicat miercuri, într-o conferinţă de presă, rectorul Constantin Bungău.

Potrivit acestuia, americanii vor produce la Oradea UPS-uri, adică surse de alimentare electrică neîntreruptă, şi sisteme de climatizare. Drept urmare, au nevoie de ingineri specializaţi pe diferite faze de producţie, pe care ar dori să-i ia din rândul absolvenţilor orădeni. "Vor avea nevoie de ingineri care să se ocupe de testări, de producţie, de manufacturing", a precizat rectorul.

Aceasta nu a fost prima vizită a americanilor la Universitate. Încă de când au început să testeze piaţa orădeană, reprezentanţii Emerson au purtat discuţii şi cu conducerea Universităţii, pentru a se asigura că există interes pentru un parteneriat.

Emerson a semnat, în toamna anului trecut, un contract pentru concesionarea a 14 hectare de teren în parcul industrial Eurobusiness. Investiţia pe care grupul american o va face în halele de producţie se ridică la 50 milioane de euro, iar tehnologia pe care o vor aduce la Oradea e în valoare de alte 100 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre investiţia Emerson în Oradea în articolul "Invazia americană"