Raportul Comisiilor de cultură pentru respingerea raportului de activitate al Societăţii Române de Televiziune şi a contului de execuţie bugetară pe anul 2008, ceea ce implică demiterea Consiliului de Administraţie al SRTV a fost aprobat marţi în plenul Parlamentului cu 195 de voturi " pentru", 78 "împotrivă" şi trei abţineri.

Preşedintele-director general al televiziunii publice, Alexandru Sassu, a declarat, marţi, în plen, că îşi asumă răspunderea pentru cei trei ani în care a condus SRTV şi a susţinut că nu a dat afară "profesionişti", aşa cum i s-a cerut "de nenumărate ori".

"Domnul senator (Radu F. Alexandru, PDL - n.r.) mi-a cerut să-mi asum răspunderea pentru aceşti trei ani neîmpliniţi în care am condus Televiziunea Publică, împreună cu CA, spun da, îmi asum răspunderea. Îmi asum răspunderea că nu am dat pe nimeni afară dintre profesioniştii din televiziune, aşa cum mi s-a cerut de nenumărate ori şi îmi asum răspunderea pentru că am adus din nou cultura pe programele televiziunii şi pentru că am adus din nou publicul telespectator la televiziune", a spus Sassu, înainte de votul pe raportul SRTV.

Se pare că în acest moment funcţia de preşedinte al Televiziunii Române ar putea fi ocupată de Rodica Culcer, Robert Turcescu sau Ion Cristoiu.