Șefii autorităților și instituțiilor publice din România nu mai au voie să mărească salariile persoanelor din subordine, eventuala creștere a salariilor fiind posibilă doar prin lege. Decizia a fost luată joi, prin Ordonanță de urgență, de Guvernul României, notează G4Media.ro.

„Actul normativ prevede ca, începând cu data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, conducătorii autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare”, se arată într-o informare trimisă de reprezentanții executivului. 

Guvernanții mai spun că, prin acest act normativ, se anulează „eventualele provizioane înregistrate în contabilitate de instituțiile publice, pentru categoriile de datorii față de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”. 

În plus, OUG stabilește și faptul ca instituțiile publice, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare, nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăți restante.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!