La Oradea s-a desfăşurat miercuri o întâlnire între şefii poliţiei de frontieră din România şi din Ungaria, care au discutat, printre altele, despre controlul comun la graniţele româno-ungare, reducerea timpilor de aşteptare şi combaterea migraţiei ilegale.

"Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, domnul comisar-şef de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu, a primit astăzi la Oradea vizita delegaţiei ungare, conduse de către domnul general locotenent de poliţie, dr. Janos Balogh, inspector general al Poliţiei Naţionale Ungare. În cadrul acestei întâlniri, au fost punctate aspecte privind desfăşurarea corespunzătoare a traficului în punctele de trecere a frontierei româno-ungare", se arată într-o informare publicată pe site-ul oficial al Poliţiei de Frontieră Române. 

Concret, "s-au purtat discuţii cu partea ungară referitoare la modul de funcţionare a punctelor de trecere a frontierei româno-ungare şi măsurile dispuse pentru organizarea eficientă a activităţilor de control la trecerea frontierei, inclusiv pe perioada sezonului estival 2022". 

Totodată, se arată în informare, a fost analizată situaţia traficului de autocamioane în Punctul de Trecere a Frontierei Petea (jud. Satu Mare), în scopul identificării unor soluţii optime pentru reducerea timpilor de staţionare.

Discuţiile oficialilor celor două delegaţii au vizat şi acţiunile de combatere a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!