Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu poate să avanseze nicio dată exactă pentru inaugurarea aquapark-ului Nymphaea, care - în urma unui acord de principiu dat de consilierii locali - va fi administrat de societatea pe care o conduce.

Întrebat cum va gestiona funcţionarea aquapark-ului Nymphaea, investiţie realizată parţial din bani europeni, şi care vor fi tarifele, directorul Liviu Andrica a spus că deocamdată aceste lucruri nu sunt stabilite. "Deocamdată facem o analiză care să ne ducă spre un preţ care să acopere costurile. Pe 1 martie terminăm repartizarea în Piaţa Rogerius şi apoi vom vorbi şi de aquapark", a spus şeful ADP Oradea.

Întrebat de jurnalişti cum se face că aceste lucruri nu sunt stabilite încă, având în vedere că reprezentanţii municipalităţii au anunţat drept dată estimată de inagurare a aquapark-ului 1 mai 2016, Liviu Andrica a spus că nu-şi asumă datele date de alţii şi a subliniat faptul că nu ADP Oradea se ocupă de construcţia acestuia.

"Eu nu avansez nicio dată pentru deschiderea aquapark-ului. În momentul în care va trebui să-l deschidem vom fi pregătiţi. Pot să vă spun însă că acel aquapark nu se va deschide până nu va avea condiţii de calitate şi de siguranţă", a afirmat directorul societăţii. Totodată, Liviu Andrica a anunţat că înaintea deschiderii aquapark-ului, timp de o lună, se vor face simulări astfel încât totul să funcţioneze la parametri.

Gândit ca un complex de wellnes şi relaxare, aquapark-ul va avea un bazin de sărituri şi unul de înot, proiectate la dimensiuni olimpice, un bazin de adulţi, unul pentru copii şi unul cu valuri, 6 tobogane exterioare cu o lungime între 41 şi 183 metri, deservite de un turn înalt de 18 metri. Complexul, alimentat de două foraje proprii, va avea inclusiv un bazin cu apă geotermală. Pe cele 7 hectare de teren vor fi plantaţi 519 arbori cu coronament mare. Vizitatorii vor avea la dispoziţie un punct de informare turistică, 300 de locuri de parcare şi circa 1.000 de dulapuri cu cheie.

Lucrările de construire sunt executate de firma Kesz Epito Es Szerelezo pentru suma de 88,3 milioane lei şi trebuiau finalizate până la 15 decembrie 2015. Termenul de predare a fost însă amânat, reprezentanţii municipalităţii estimând că aquapark-ul va fi inaugurat la 1 mai 2016. Consiliul Local şi-a asumat că va plăti circa 1,9 milioane de lei, din bugetul propriu, pentru lucrările restante.

Citeşte pe aceeaşi temă: "Electoraliada". PSD a blocat exproprierea unor imobile din strada Codrilor pentru a face loc parcării de la aquaparkul Nymphaea