Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Békési Csaba, a fost numit drept unul dintre cei doi reprezentanţi ai României în Grupul Indicatori ai Comitetului pentru Ocuparea Forţei de Muncă, organism al Uniunii Europene care promovează politici europene privind piaţa forţei de muncă.

Decizia a fost semnată de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru. Potrivit documentului, Comitetul pentru ocuparea forţei de muncă are ca scop promovarea coordonării între statele membre a politicilor privind ocuparea forţei de muncă şi piaţa forţei de muncă, în deplină conformitate cu tratatul şi ţinând seama în mod corespunzător de competenţele instituţiilor şi organismelor Uniunii.

În Grupul Indicatori, unul din cele două grupuri de lucru ale comitetului, se dezvoltă indicatorii folosiţi pentru monitorizarea implementării strategiei europene pentru ocuparea forţei de muncă.

România are doi reprezentanţi în acest grup: Alina Preda, consilier la Direcţia Politic de Ocupare, Competenţe şi Mobilitate Profesională din Ministerul Muncii, şi Békési Csaba.

"Este o numire care mă onorează. A contat mult experienţa mea în statistică, fiind un grup de lucru pe indicatori", a declarat Békési, miercuri, pentru BIHOREANUL. Directorul a spus că, din noua sa calitate, îşi doreşte să implementeze la nivel naţional şi judeţean un sistem de indicatori statistici unitar cu cel european. Altfel spus, în Bihor şi în toată România să se urmărească exact aceeaşi indicatori ca la nivel naţional, pentru ca în plan continental agenţiile de ocupare a forţei de muncă, dar nu numai, să folosească acelaşi tip de date.

Între 1999 şi 2001, respectiv între 2006 şi 2010, Békési a lucrat la Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor, fiind chiar director adjunct al acestei instituţii între septembrie 2009 şi noiembrie 2010. El este director al AJOFM Bihor din luna octombrie 2013.