Cutremur în imperiul mediatic al lui Dan Voiculescu. Directorul general al Antena Group - din care fac parte posturile Antena 1, Antena 2, Euforia şi GSP TV -, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut joi seară de procurorii DNA, fiind urmărit penal pentru şantaj.

Alexandrescu ar fi încercat prin şantaj să obţină difuzarea prin satelit de către RCS&RDS a semnalului unor televiziuni din trust. Directorul Antena Group i-ar fi spus reprezentantului RCD&RDS că, dacă nu este de acord cu o anumită înţelegere, va da publicităţii un contract semnat între RCS&RDS şi o firmă ce-i aparţine lui Dumitru Dragomir.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, în perioada 16 aprilie - 24 mai 2013, George Sorin Alexandrescu "a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză".

Reţinerea directorului Antena este un alt episod din scandalul declanşat în aprilie 2012 între Intact, trust care deţine Antena Group, şi RCS&RDS, operatorul de cablu care şi-a lansat în urmă cu un an şi postul de ştiri Digi 24. Atunci compania de telecomunicaţii a anunţat că nu mai difuzează posturile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV pe platforma de satelit Digi, întrucât compania de telecomunicaţii nu mai poate accepta să plătească peste 7 milioane de euro pe an, sumă care ar fi fost solicitată de Antena TV Group pentru difuzarea prin satelit a acestor televiziuni.