Preşedintele CCA Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, preşedintele clubului de fotbal în sală City'us Târgu Mureş şi apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, sâmbătă, 24 de ore de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, primul fiind cercetat pentru luare de mită, iar omul de afaceri pentru dare de mită.

Potrivit DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, a rezultat că la data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, a primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", se mai arată în comunicat, care precizează că doi apropiaţi ai lui Ţerbea sunt cercetaţi pentru complicitate la luare şi la dare de mită.

Avram şi Ţerbea au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Meciul FCM Targu Mureş - Universitatea Cluj, scor 0-2, în etapa a XXXIV-a a Ligii I, a fost arbitrat de Andrei Chivulete, care a fost prezent, sâmbătă, ca martor, la sediul DNA.

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a fost dus, sâmbătă, în jurul orei 14.00, la sediul DNA, după ce procurorii anticorupţie au efectuat în cursul dimineţii o percheziţie la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

La ieşirea din sediul CCA, Vasile Avram a declarat: "Nu ştiu ce se întâmplă, a fost doar o percheziţie, mai multe întrebaţi-i pe domnii procurori".

UPDATE:

Tribunalul Bucureşti a admis, duminică, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, instanţa emiţând mandate pentru 29 de zile.

Pe de altă parte, Federaţia Română de Fotbal a anunţat, tot duminică, într-un comunicat semnat de preşedintele Mircea Sandu, suspendarea din funcţia de preşedinte al CCA şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF a lui Vasile Avram.