Consiliul Judeţean Bihor a transmis, vineri, un comunicat de presă prin care anunţă că preşedintele Pásztor Sándor şi directorul Aeroportului, Gheorghe Paşc, au avut, joi, întâlniri cu reprezentanţii Tarom şi Blue Air la Bucureşti.

În urma acestora, Blue Air ar urma să opereze "cel puţin două curse externe" din iarnă de pe Aeroportul din Oradea.

Pásztor şi Paşc s-au întâlnit cu Gheorghe Răcaru, directorul general al companiei Blue Air. "Printre rezultatele acesteia (n.r. – întâlnirii) se numără faptul că părţile s-au înţeles pentru operarea a cel puţin două curse externe, începând cu perioada de iarnă a acestui an", se arată în informarea Consiliului Judeţean.

Reprezentanţii instituţiei mai precizează că "până la sfârşitul acestei luni, după o perioadă de analiză a datelor disponibile, reprezentanţii Blue Air şi ai Consiliului Judeţean Bihor vor face anunţul destinaţiilor".

Tot la Bucureşti, Pásztor şi Paşc s-au întâlnit cu Werner-Wilhelm Wolff, directorul TAROM. "Concluzia principală a consultărilor a fost că Aeroportul Oradea ar putea deveni din acest an ţinta proiectelor de dezvoltare la nivel regional ale companiei TAROM", se arată în comunicatul CJ Bihor. Urmează în decurs de o lună să aibă loc o nouă întâlnire între cele două părţi în Bihor.

"Putem fi mai mult decât optimişti privind asigurarea continuităţii curselor internaţionale odată cu noiembrie 2018. Vom continua seria de întâlniri, deschiderea din partea noastră de interferează cu interesul tot mai crescut al mai multor companii de profil pentru includerea altor destinaţii internaţionale", a declarat, potrivit informării, Pásztor Sándor.

După cum se ştie, compania irlandeză Ryanair a decis să renunţe, de la finalul lunii octombrie, la toate cursele pe care le opera pe Aeroportul din Oradea, cu destinaţiile Milano-Bergamo, Londra Stansted, Dusseldorf Weeze, Memmingen şi Barcelona-Girona, lăsând Oradea fără conexiuni externe.