Mircea Pop, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), şi-a dat demisia din funcţie, a anunţat luni premierul Victor Ponta.

Acesta a precizat că i s-a părut "inacceptabil" ca angajaţii să muncească şi şefii să "stea la Bâlea la discuţii", referindu-se la situaţia de săptămâna trecută când, în timp ce ţara era sub zăpadă, mai mulţi directori ar fi petrecut la o vilă din Bâlea Lac.

"Domnul Pop şi-a dat demisia. Eu am fost nemulţumit nu de cum s-a desfăşurat acţiunea de deszăpezire, însă, faptul că angajaţii muncesc şi şefii stau la Bâlea la discuţii mi s-a părut inacceptabil", a spus, luni, Victor Ponta. Premierul a adăugat: "Intrăm în procedura de selecţie de management privat".

CNADNR a fost acuzată în ultimele zile de vicepremierul Liviu Dragnea că nu s-ar fi implicat eficient în eforturile de deszăpezire din ţară. Însă la întâlnirea comandamentului de iarnă, până la urmă, tot Liviu Dragnea l-a felicitat pe Mircea Pop pentru felul în care a fost efectuată acţiunea.

Scandalul cel mare a izbucnit săptămâna trecută, când mai mulţi directori ai CNADNR au fost acuzaţi în presă că ar fi petrecut până târziu în noapte la o vilă de la Bâlea Lac. Potrivit explicaţiilor acestora, s-ar fi aflat la Bâlea Lac pentru a participa la o şedinţă de "plan operativ" privind bilanţul pe anul 2012 şi bugetul pentru acest an. Încă de atunci, premierul Victor Ponta a declarat că dacă se va adeveri că şefii Companiei au petrecut în timp ce ţara era sub zăpadă îi va demite pe aceştia.