Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, PDL-istul Marius Pîrcioagă, a demisionat luni din funcţie, invocând "motive personale", astfel că atribuţiile sale vor fi preluate de către una din cele două adjuncte.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat transmis însă doar la o parte a presei locale - nu şi BIHOREANULUI - conform căruia Pîrcioagă a solicitat vacantarea postului în cursul zilei de luni.

Potrivit documentului, semnat de purtătorul de cuvânt al DSP, Dorel Ţîrţ, "domnul Dr. Pîrcioagă Marius a solicitat, conform legislaţiei în vigoare, continuarea activităţii pe un post de execuţie în cadrul D.S.P. Bihor din motive personale".

În comunicat se mai specifică şi că atribuţiile directorului executiv al DSP Bihor vor fi preluate de unul dintre cei doi directori executivi adjuncţi, dr. Zoia Bitea sau ec. Simona Stanciu, "până la nominalizarea unui alt director executiv de către Ministerul Sănătăţii".

Sursele BIHOREANULUI spun că mutarea este însă una de faţadă, deoarece, aşa cum ziarul nostru a mai scris de altfel, Pîrcioagă ar fi fost oricum mazilit, locul la conducerea instituţiei urmând să fie ocupat de Daniela Rahotă.

Căutat de reporter, şeful DSP a refuzat să răspundă la telefon pentru a oferi mai multe explicaţii privind plecarea sa din funcţie.