Judecătorul instanţei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cauţiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn. Astfel, inculpatul rămâne în arest preventiv, judecătoarea motivându-şi decizia prin teama că, dacă ar fi eliberat, şeful FMI ar putea fugi din SUA.

Avocaţii lui Strauss-Kahn ceruseră eliberarea pentru un milion de dolari şi posibilitatea şefului FMI de a se muta temporar la fiica sa din New York.

Dominique Strauss-Kahn a negat în instanţă că ar fi încercat să o violeze pe una din cameristele hotelului american la care era cazat. Totuşi, camerele de vedere de pe holul hotelului o arată pe femeie ieşind răvăşită şi în evidentă stare de şoc din camera şefului FMI.

Totodată, după ce acest caz a devenit public, o jurnalistă a recunoscut public că în urmă cu opt ani, Strauss-Kahn ar fi încercat să o violeze, când s-au întâlnit pentru ca ziarista să îi ia un interviu. Tristane Banon l-a descris pe directorul FMI ca fiind un "cimpanzeu în rut", însă nu a depus la acea vreme o plângere pe numele lui Strauss-Kahn, de teamă că nu va fi crezută.

Acum, lui Strauss-Kahn i se impută şapte capete de acuzare, de infracţiune sexuală, agresiune sexuală, sechestrare şi atingeri nepermise. Pentru toate acestea ar putea primi 74 de ani de detenţie.