Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, liberalul Daniel Negrean, a fost schimbat din funcţie, locul său fiind luat de adjunctul PSD-ist, Nicolae Avram.

"Aseară am primit două ordine de ministru, semnate de ministrul Remus Pricopie: unul pentru eliberarea din funcţie a domnului inspector şcolar general Daniel Negrean şi unul de preluare a atribuţiilor de inspector şcolar general de către mine, până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar", a confirmat, marţi, BIHOREANULUI Nicolae Avram. Acesta rămâne, astfel, pe funcţia de inspector şcolar adjunct, dar are atribuţiile de inspector general.

Chestionat şi dacă Negrean mai ocupă vreun post în inspectorat, Avram a răspuns că nu şi, tot la întrebări, a susţinut că nu ştie motivele schimbării. "Nu cunosc niciun motiv, ieri (luni - n.r.) am aflat şi eu că vor veni aceste ordine", a precizat Avram.

Nicolae-Avram_01.JPGDe altfel, marţi, acesta şi fost prezent, în noua calitate, la o conferinţă susţinută la Universitate de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pe teme de educaţie. La eveniment, Avram (foto) a fost felicitat de participanţi, majoritatea colegi de partid.

Deşi nimeni nu a enumerat, concret, motivele demiterii, sursele BIHOREANULUI spun că "implicarea în campania electorală pentru alegerile europarlamentare ar putea fi un motiv".

De alfel, decizia vine la doar două zile după ce şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a acuzat public că Negrean a făcut campanie electorală prin faptul că a obligat toţi directorii de şcoli din Oradea să trimită elevi la un festival organizat de deputatul PNL Florica Cherecheş cu ocazia Zilei Europei. În opinia lui Mang, evenimentul a fost unul politic, chit că organizatorii susţin că n-a avut niciun element electoral, ci strict educativ.

BIHOREANUL a încercat să obţină un punct de vedere şi de la Daniel Negrean, însă acesta nu răspunde la telefon.

UPDATE:

Într-o conferinţă de presă susţinută joi de fostul ministru al Educaţiei, în prezent preşedintele Comisiei pentru învăţământ în cadrul Senatului, Ecaterina Andronescu, şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, ambii au confirmat revocarea lui Negrean din funcţie. "Inspectorul şcolar este numit de ministrul Educaţiei şi poate fi schimbat când ceva, profesional, nu merge. Urmează perioada cea mai grea a anului şcolar. Nu ştiu motivul ministrului, dar şi eu, ca ministru, în această perioadă am încercat să-mi întăresc echipa", a declarat Andronescu.

La rândul său, Mang a spus că nu ştie dacă implicarea lui Negrean în festivalul de Ziua Europei este motivul. "Dar nu putem exclude", a declarat Mang.

Citiţi pe această temă şi în articolul "Şeful Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, acuzat de Mang că bagă elevii în campanie electorală"