Şeful ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, a oferit, luni, detalii despre intervenţia de la Bulz, unde o furtună a devastat un camping, provocând moartea unui bărbat şi rănirea altor 16 persoane.

 "Au fost 11 plopi, foarte înalţi şi cu dimensiuni de peste un metru şi jumătate în diametru. A fost o furtună violentă, acel şir de plopi era relativ izolat faţă de alte pâlcuri. Au căzut precum un castel de cărţi", a declarat căpitanul Sorin Caba.

Caba a mai declarat, luni, pentru jurnaliştii orădeni, că aceasta a fost prima situaţie care a impus declanşarea codului roşu în Bihor, care a presupus că toate echipajele SMURD, 11 la număr, au fost mobilizate la locul tragediei.

În total, la Bulz au intervenit 19 autospeciale ISU Crişana. De asemenea, au fost prezente 3 autospeciale ISU Cluj, însă intervenţia lor nu a fost necesară.

De asemenea, în ultimii şapte ani, a fost pentru întâia oară când Spitalul Judeţean Oradea a declanşat codul alb, ceea ce înseamnă că medicii au fost chemaţi de acasă. În total, la Spitalul Judeţean au intervenit, duminică noaptea, circa 34 de doctori, 50 de asistenţi, alături de infirmiere şi brancardieri.

Citeşte mai multe detalii în articolele:

Bărbatul mort în urma furtunii din Bulz era un orădean de 37 de ani

Imagini din campingul devastat de furtună din Bulz: Salvatorii au prezentat bilanţul primei intervenţii de Cod Roşu din Bihor (FOTO)