După ce trei avalanşe de zăpadă au blocat drumul naţional 75 în ultimele 24 de ore, din fericire fără victime, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, colonelul Sorin Caba, le recomandă bihorenilor să evite acest drum, pe cât posibil.

"A fost una (n.r. o avalanşă) ieri, sunt două în momentul de faţă. S-a încărcat zona cu o cantitate mare de zăpadă în ultima perioadă. Fluctuaţia de temperatură şi precipitaţiile au presupus încărcarea greutăţii stratului de zăpadă şi acesta a alunecat. Ne aşteptăm ca acest fenomen să se repete şi în perioada următoare, de aceea atragem atenţia bihorenilor să evite pe cât posibil zona", a declarat colonelul Caba, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Inspectorul șef a avut sfaturi pentru bihoreni şi în situaţia nedorită în care vor fi surprinşi de o avalanşă. "Dacă sunt surprinşi de un astfel de fenomen, să sune imediat la 112, să nu intre în panică, pentru că se vor face toate eforturile pentru a fi deblocaţi. Subunitatea de la Ştei este în alertă în momentul de faţă", a subliniat colonelul.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, DN 75, între Băiţa şi Vârtop, a fost blocat, miercuri dimineaţă, după ce două avalanşe s-au produs la kilometrul 23. Circulația s-a reluat, pe un singur sens, alternativ, la ora 9.30. „Avem în continuare echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică atât acolo, cât şi pe traseu, pentru dirijarea traficului", a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.