Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, dar şi procuroarea Adriana Ardelean, din cadrul aceluiaşi parchet, respectiv cumnatul prim procuroului, omul de afaceri Dinu Lupaş, au fost chemaţi, miercuri, la sediul DNA Oradea pentru audieri.

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost Gligor Sabău, în jurul orei 11, care a refuzat să facă declaraţii presei. Nici avocatul acestuia, fostul procuror Alexandru Lele, nu le-a spus nimic jurnaliştilor.

Tot pentru miercuri au fost citaţi, la DNA Oradea, mai mulţi martori în acelaşi dosar.

Audierea vine după ce săptămâna trecută, pocurorii DNA Oradea, sprijiniţi de ofiţerii DGA Bihor şi lucrători ai Jandarmeriei Bihor au făcut percheziţii la 7 adrese, toate situate în Beiuş, inclusiv în biroul prim procurorului şi la domiciliul acestuia.

Dosarul procurorilor DNA Oradea vizează suspiciuni privind fapte de corupţie din perioada 2009-2015, acuzaţiile fiind de luare de mită şi şantaj.

Sursele BIHOREANULUI spun că prim-procurorul Parchetului Beiuş e bănuit în total de 22 de infracţiuni, printre care se numără fapte de luare de mită şi şantaj, unul din cazuri vizând ancheta penală declanşată anul trecut împotriva primarului municipiului, Adrian Domocoş şi a reprezentanţilor Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, pentru achiziţia unui autoturism Audi A6 pentru folosinţa edilului.