Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a afirmat că speră că la alegerile generale de anul viitor să prindă un loc de deputat.

"Sper să am şansa să reprezint Bihorul din poziţia de deputat de Bihor", a spus Bodea. "Electoratul este cel care decide, dar având în vedere că am o concurenţă de multe ori trecută de 50 de ani, cred că ar trebui să ia drumul spre pensionare şi să lase loc altora mai tineri", a spus Bodea. El a adăugat că Bihorul are nevoie să fie reprezentat de oameni din sectorul privat, în vreme ce dinozaurii păstraţi pe funcţii, care de multe ori nu cunosc nevoile cetăţenilor pe care îi reprezintă, ar trebui să plece.

Întrebat de BIHOREANUL concret la cine se referă, în primă fază Bodea a ezitat să dea un răspuns concret, după care a menţionat numele deputatului Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor, şi cel al deputatului Octavian Bot. "Următorii aleşi vor fi pe patru ani. E nevoie de oameni tineri", a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele PC a mai afirmat că un alt target pentru 2012 este ca PC să participe la alegerile locale având candidaţi proprii şi să obţină un număr cât mai mare de consilieri.

Liderul conservator a făcut aprecieri şi pe marginea alianţei USL din Bihor. "USL îşi doreşte şi va reuşi să câştige preşedinţia CJ, indiferent de la care partid va fi candidatul, şi sperăm că şi la Primăria Oradea câştigător va fi cel mai bun candidat", a spus el, adăugând că PC, PNL, PSD trebuie să aibă în vedere scopul comun, acela de a câştiga alegerile de anul viitor, iar în acest sens se vor face sondaje, pentru a vedea care dintre candidaţi sunt cei mai agreaţi de alegători.

Întrebat de jurnalişti care e atitudinea pe care o va adopta faţă de primarul Ilie Bolojan, pe care l-a criticat de nenumărate ori în conferinţa de presă, preşedintele PC a afirmat că dacă va avea păreri divergente cu actualul edil nu va ezita să îşi prezinte public punctul de vedere, cu atât mai mult cu cât uneori contariile dau naştere la soluţii bune.

"Prin protocol, e foarte bine stipulat că nu avem voie să facem atac la persoană sau critică murdară şi impertinentă, dar la fel de bine e stipulat că avem voie să avem puncte de vedere diferite. Eu nu l-am atacat pe domnul Bolojan. Doar am avut puncte de vedere diferite", a zis Bodea.

În ciuda unor declaraţii potrivit cărora în Bihor USL nu funcţionează, preşedintele PC a mai spus că nu este aşa, recunoscând în acelaşi timp că partidele trebuie să se acomodeze unul cu altul. "Protocolul funcţionează şi sper că va funcţiona în continuare", a subliniat Bodea.