Gavrilă Ghilea l-a criticat dur pe consilierul local PDL Cristian Ile, joi, într-o conferinţă de presă spunând că activitatea acestuia în formaţiunea democrat-liberală este "aproape de zero".

"Situaţia lui n-am discutat-o în partid, dar se va discuta în perioada următoare. O să luăm măsurile care se impun. Activitatea domnului Cristian Ile în PDL este una aproape de zero. Şi nu de azi, de ieri", a spus Ghilea, întrebat dacă formaţiunea a luat vreo decizie în ceea ce-l priveşte pe Ile, care a votat de două ori pentru mutarea Muzeului Ţării Crişurilor în Cetate, contrar "liniei partidului".

Şeful PDL Bihor a dezvăluit că, în 2012, atât Ile cât şi Dorin Corcheş au insistat să candideze primii pe listele de consilieri locali la Oradea.

"Atunci când s-au făcut listele pentru consilierii locali îmi aduc aminte că el şi cu domnul Corcheş făceau mare tărăboi să fie pe locul unu şi doi. Li s-au dat şi se vede foarte bine cum au răspuns la acest lucru", a declarat Ghilea, adăugând că Ile nu s-a remarcat prin vreo acţiune politică.

"Prima dată a fost o greşeală, dar a doua oară s-a discutat foarte clar în Biroul Permanent Local unde am fost şi eu. Dar a uitat până la şedinţa de Consiliu...", a mai precizat şeful PDL Bihor.