Şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, subcomisarul Traian Sabău, şi alţi doi colegi de-ai lui au fost confirmaţi, marţi după prânz, ca infectaţi cu noul coronavirus.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, iniţial aceştia au fost incluşi în eşantioane de tip "pool testing" (în care au fost prelucrate probe combinate de la mai multe persoane), iar apoi, după ce s-a detectat prezenţa virusului, au fost testaţi individual.

Informaţia privind apariţia unor cazuri de Covid-19 a fost confimată de comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"În cursul acestei după amieze, trei colegi de la Poliţia Municipiului Beiuş au fost confirmaţi ca fiind pozitivi cu noul coronavirus. Se iau măsuri de dezinfectare a întregii clădiri, a birourilor, a autospecialelor de Poliţie, iar în funcţie de concluziile specialiştilor de la DSP, care vor efectua ancheta epidemiologică, vom lua orice alte măsuri necesare", a declarat comisarul-şef Alina Fărcuţa.

"Nu va fi afectată buna desfăşurare a muncii de Poliţie", a adăugat aceasta.

Subcomisarul Traian Sabău este fratele procurorului Gligor Sabău, fostul șef al Parchetului Beiuș, recent achitat de sub acuzațiile de corupție, și soțul primăriței comunei Uileacu de Beiuș, Mihaela Angela Sabău.

Potrivit datelor oficiale transmise, marţi, de Prefectura Bihor, în Beiuş erau active (cel mai probabil înainte de testarea poliţiştilor) 27 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în total fiind înregistrate 39 de la debutul pandemiei.

UPDATE: Internați în spital

Miercuri dimineaţă, cei trei poliţişti din Beiuş au fost internaţi la Spitalul Municipal din Oradea, în clădirea din strada Coposu, pe una dintre secţiile de Boli Infecţioase alocate persoanelor confirmate cu coronavirus.

Potrivit legislaţiei actuale, ei sunt obligaţi la o spitalizare de 48 de ore, după care pot opta să fie externaţi, cu acordul medicului curant.