Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a produs accidentul de luni, de pe centura Braşovului, conducând nu maşina personală sau una a instituţiei, ci aflându-se la valonul unui autoturism aparţinând copreşedintelui PNL Vasile Blaga, scrie Hotnews.ro.

“Maşina condusă de şeful poliţiei bihorene, un BMW din 2001, cu nr. de înmatriculare BH-20-ASW, aparţine co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Surse din PNL au confirmat pentru Hotnews.ro că Vasile Blaga conduce un BMW cu numarul BH-20-ASW”, scrie portalul, care reproduce detalii din ştirea publicată de eBihoreanul.ro cu privire la evenimentul rutier.

"Domnul Liviu Popa este un prieten de familie al domnului Vasile Blaga şi i-a solicitat acestuia să îi împrumute maşina pentru o deplasare în Bucureşti, fiind în concediu. Domnul Blaga îşi exprimă regretul în cazul în care au fost persoane afectate de acest incident şi speră ca toate persoanele implicate să fie sănătoase", a precizat pentru HotNews.ro consilierul liderului PNL, Mihai Şomfelean.

Hotnews.ro aminteşte că Liviu Popa a fost promovat în funcţii în Ministerul de Interne pe vremea când la conducere se afla Vasile Blaga: “În 2010 îl găsim director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din MAI, de unde a şi fost promovat la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). Popa a fost numit şef la DGA în octombrie 2009, de către fostul ministru de Interne Vasile Blaga. Anterior a ocupat, timp de patru ani (2005-2009), postul de inspector şef la IPJ Bihor”.

În vârstă de 48 de ani, chestorul Popa este absolvent al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Facultatea de Drept (1995), al Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept - Studii postuniversitare - Drept Civil (1999), doctorand al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" (2006), absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I", Colegiul Naţional de Apărare (2009).

După cum se ştie, şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor a fost implicat, luni, într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov. Aflat în drum spre Bucureşti, chestorul Liviu Popa a intrat cu autoturismul pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus. În urma coliziunii, o femeie de 36 de ani, pasageră în maşina lovită, a fost rănită uşor.