Chestorul Liviu Vasilescu şi-a anunţat, marţi, retragerea din funcţia de inspector şef al Poliţiei Române în contextul scandalului generat de întâlnirea la care acesta şi alţi reprezentanţi ai IGPR a participat cu membri ai clanului interlop Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

Liviu Vasilescu a făcut anunţul la finalul unor declaraţii de presă pe care le-a ţinut alături de chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, anunţând "cea mai mare captură de pastile captagon şi haşiş din istoria Poliţiei Române", relatează Hotnews.ro. 

Şeful IGPR a acuzat un "atac mediatic" asupra Poliţiei Române, în urma întâlnirii cu reprezentanţii clanului Duduianu. "Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor", a spus Vasilescu.

"As vrea să le mulţumesc acestor eroi ai zilei (n.r. – referindu-se la poliţiştii care au făcut captura de captagon şi haşiş), pentru rezultatele obţinute si să le transmit că, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliţie mai mult din faţa televizorului decât din teren sunt onorat că sunt colegul lor. În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector şef al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de Poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate", a declarat acesta.

Chestorul Liviu Vasilescu a fost numit şef al Poliţiei Române în 21 august 2019, printr-o decizie a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Funcţia de şef al Poliţiei Române a devenit vacantă după ce Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal.

Potrivit unor surse citate de G4media.ro, interimar la şefia Poliţiei Române va fi numit Eduard Mirițescu. Acesta a fost șeful poliției din Prahova și în prezent este adjunct al șefului Poliției Naționale. El a fost șeful de cabinet al lui Bogdan Despescu.