IPJ Bihor a organizat, luni dimineaţă, la poligonul de tragere privat din strada Uzinelor, Cupa Poliţiei Bihorene la Tir pentru jurnalişti în cadrul activităţilor programate în această perioadă pentru a marca Ziua Poliţiei.

În concursul găzduit de Marin Darna, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliţia Bihor, s-au înscris şase ziarişti, care, după ce au primit instructajul de siguranţă, au tras în acest an cu pistoale Glock 17, de calibru 9 mm, cel mai folosit din întreaga lume. "Este unul dintre cele mai sigure pistoale. Riscul de autoaccidentare este foarte mic", a explicat chestorul-şef Liviu Popa, care a participat şi el la activitate.

Şeful Poliţiei bihorene a precizat că nu se va întrece cu ziariştii, dar n-a ratat ocazia de a trage la ţintă. Iniţial, şi acesta a folosit un pistol Glock, cu care a nimerit de mai multe ori aproape de mijlocul ţintei, însă apoi a perforat punctul central al acesteia în repetate rânduri cu un revolver Magnum 357.

Dintre reprezentanţii publicaţiilor bihorene la această competiţie, cel mai bun s-a dovedit a fi Mircea Codilă, de la Crişana, urmat de Ciprian Iovan, de la acelaşi cotidian, şi de Szilagyi Lorand, fotoreporterul BIHOREANULUI.

Ziua Poliţiei va fi sărbătorită marţi la sediul IPJ Bihor cu demonstraţii ale luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, demonstraţii de abilitate ale unităţii canine, prezentarea dotărilor autolaboratorului criminalistic şi alte activităţi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Ziua Poliţiei: concursuri pentru elevi, expoziţie de arme şi demonstraţii de luptă"