Michael O'Leary, directorul general al celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa, care are zboruri și pe Aeroportul din Oradea, a spus că cel mai probabil nu se vor mai putea comercializa bilete la prețuri extrem de mici, de pildă 10 euro, cum s-a întâmplat până acum, iar asta din cauza creșterii prețurilor la combustibili.

„Cred că nu vom mai avea bilete de 10 euro deoarece cotaţiile petroliere sunt mult mai ridicate după invadarea Ucrainei de către Rusia. Cred că nu vom mai vedea astfel de tarife timp de mai mulţi ani", a afirmat Michael O'Leary într-un interviu acordat joi postului de radio BBC Radio 4, citat de AFP. 

Potrivit lui Michael O'Leary, tarifele medii la biletele Ryanair ar urma să crească de la aproximativ 10 euro, până la aproximativ 50 de euro pe cursă în următorii cinci ani, notează Hotnews.ro

Dat fiind că, în cazul zborurilor low-cost se adaugă tot felul de costuri suplimentare (bagaje, alegerea locului etc.), prețurile finale ar putea ajunge până la câteva sute de euro, lucru care ar afecta cererea pentru călătoriile în regim low-cost.

Hotnews.ro mai scrie că în ultimul an s-a scumpit semnificativ țițeiul, iar asta afectează în mod deosebit companiile low-cost în raport cu transportatorii tradiţionali. 

Cu toate acestea, Michael O'Leary crede că cererea pentru călătorii cu avionul se va menţine şi că, având în vedere constrângerile bugetare cu care se confruntă consumatorii, transportatorii de tip 'low cost' vor controla cea mai mare parte a pieţei, conform sursei citate. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!