Şeful Şcolii Doctorale din cadrul Universităţii din Oradea, istoricul Barbu Ştefănescu, a murit în noaptea de luni spre marţi. Ştefănescu era internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din municipiu de vineri.

Se pare că profesorul a început să nu se simtă bine vineri, când s-a şi dus pentru un control la spital. Ulterior, a suferit un accident vascular cerebral, iar duminică a intrat în moarte cerebrală. Marţi dimineaţă, în jurul orei 3.30, a decedat.

"Cu tristeţe şi mult regret, conducerea Universităţii din Oradea anunţă că a pierdut un om remarcabil din echipa sa", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al profesorului va fi depus în holul mare al Bibliotecii universitare, între orele 11 şi 13, fiind aşteptaţi toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu.

Ştefănescu avea 59 de ani şi din vara anului trecut era şeful Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul Universităţii din Oradea.

Între 2008 şi 2012, când Cornel Antal era rectorul Universităţii, Ştefănescu a deţinut funcţia de prorector responsabil cu relaţiile internaţionale, iar între 1999 şi 2008 a fost decan al Facultăţii de Istorie.

Între 1980 şi 1990, istoricul a fost şi şeful secţiei Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor, unde, de altfel, a lucrat din 1975 până în 2008.