Fiind şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşi, Vasile Dima era responsabil de supravegherea şi verificarea instalaţiilor din unitatea spitalicească, dar şi de instructajul angajaţilor cu privire la respectarea normelor de protecţie contra izbucnirii incendiilor.

Dima a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care vor formula o propunere de arestare preventivă pentru acesta, pe care o vor înainta instanţei Judecătoriei Sectorului 6.

În acelaşi dosar, a fost arestată şi asistenta Florentina Cârstea, contestaţia acesteia urmând să se judece luni la Tribunalul Bucureşti.

Într-o declaraţie de presă dată luni de procurorul Marius Iacob, acesta a afirmat că flacăra a cuprins zece la sută din încăperea unde se aflau bebeluşii, în timp ce asistenta medicală care avea obligaţia să supravegheze salonul, a lipsit cel puţin 12 minute.

Procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Procurorul-şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice.

Cinci bebeluşi au murit în incendiul din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, iar şase au fost răniţi şi duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu, unul fiind în stare critică.