Se grăbea să salveze alte vieţi, dar până la urmă el a avut nevoie să fie salvat! Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, a fost internat, în weekend, cu răni serioase, după ce a fost implicat într-un accident rutier.

Accidentul s-a petrecut pe DN79, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, în timp ce medicul mergea la Arad, unde urma să fie de serviciu pe elicopterul SMURD care deserveşte această zonă a ţării.

"La intrarea în municipiul Arad, în cartierul Grădişte, un bărbat de 44 de ani din Oradea, care conducea o Dacia Duster, a pierdut controlul volanului pe fondul carosabilului umed şi s-a răsturnat. Din primele cercetări la faţa locului, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum", a declarat luni pentru BIHOREANUL subcomisarul Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Potrivit unor surse apropiate acestuia, doctorul a suferit fracturi la coloana vertebrală în zona cervicală şi lombară, dar şi un traumatism pulmonar. El a fost dus la Cluj în aceeaşi noapte, chiar cu elicopterul SMURD pe care urma să fie de serviciu, iar în cursul zilei de sâmbătă a fost operat la coloană. Din fericire, măduva spinării nu a fost secţionată, astfel că şi va reveni complet.

"Operaţia a durat câteva ore şi a reuşit, este conştient şi îşi va reveni complet", au declarat luni pentru BIHOREANUL sursele citate.

Hadrian Borcea este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Oradea, iar chipul său a devenit cunoscut bihorenilor mai ales la ştirile despre accidente, însă cu toate acestea are reputaţia unei modestii rare. Dedicat meseriei, el a fost cel care, cu sprijinul lui Raed Arafat, a făcut ca SMURD Oradea şi Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean să fie printre cele mai moderne şi performante servicii de urgenţă din ţară.