După ce la finele săptămânii trecute a fost victima unui accident rutier, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor, dr. Hadrian Borcea, este în afara oricărui pericol.

"Se simte bine, se deplasează, are moralul pozitiv. Probabil că la sfârşitul săptămânii va fi transferat la Spitalul Judeţean, unde colegii îl aşteaptă cu mare drag", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Potrivit acestuia, deşi a fost supus unei operaţii laborioase, la coloana cervicală, vertebra C1 şi în partea lombară (L1), care a fost fracturată în 4 bucăţi, Hadrian Borcea nu va rămâne cu sechele, deoarece operaţia a fost impecabilă. "Domnul doctor Florian (Ştefan Florian, vestit neurochirurg la Cluj - n.r.) a făcut o treabă minunată. L-a operat sâmbătă şi intervenţia a fost o reuşită. În 4 luni, recuperarea va fi totală", a precizat Carp.

Ras, chel, dar pe picioare!

Ca un aspect colateral, deşi apropiaţii s-au obişnuit cu şeful SMURD având barbă şi părul un pic mai lung, acum, din cauza operaţiei, a fost tuns chel şi nu mai are barbă. "L-am recunoscut cu greu, dar nu ca efect al accidentului, ci din cauza aspectului inedit", a glumit dr. Carp.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Hadrian Borcea se grăbea la Arad, unde era de serviciu pe elicopterul SMURD care deserveşte zona de Vest a ţării, când a derapat la intrarea într-un sens giratoriu şi s-a răsturnat cu maşina.

Evenimentul a provocat numeroase reacţii din partea cunoscuţilor săi şi a pacienţilor pe care i-a salvat de-a lungul vremii, care, inclusiv pe forumul eBihoreanul.ro, i-au transmis numeroase mesaje de solidaritate şi i-au urat multă sănătate.

Detalii despre cum s-a petrecut accidentul, în articolul: Şeful SMURD, rănit în accident. A fost operat la Cluj, după ce s-a răsturnat cu maşina!

Şi Bihorel îi doreşte sănătate doctorului Borcea. Citeşte pe blogul lui: Tuns, ras, frezat, Hadrian Borcea a gata de externat!