Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Marian Verenciuc, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Botoşani, acuzându-l pe acesta că a racolat tinere pentru a le trimite în Grecia.

Verenciuc le-ar fi făcut rost de acte fetelor şi le-ar fi promis locuri de muncă. În schimb, când victimele ajungeau în Grecia la fratele lui Verenciuc erau obligate să se prostitueze.
Potrivit procurorilor, Marian Verenciuc, în vârstă de 33 de ani, a racolat fete în perioada 2004-2006, împreună cu un prieten.

Procurorii DNA spun că tinerele ajungeau în Grecia la Cristinel Grigoraş, fratele vitreg al lui Verenciuc. De pe urma tinerelor, cei doi fraţi ar fi câştigat 76.000 de euro. O parte din bani au ajuns la Iaşi, zonă din care au fost racolate multe dintre tinere. Jumătate din bani au rămas în Grecia. Restul s-ar fi întors la reţeaua din România, în schimbul serviciilor.

Liderul organizaţiei de tineret PDL Botoşani a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, însă acesta neagă toate acuzaţiile, susţinând că nu a avut nicio legătură  cu reţeaua de prostituţie despre care vorbesc procurorii.

În urma măsurilor luate de procurori, Marian Verenciuc a fost dat afară din partid.