Poliţiştii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au percheziţionat maşina joi, în timpul descinderilor la Vama Ploieşti, maşina şefului vămii, Cornel Costea şi au ridicat mai multe acte din vamă. Se pare că poliţiştii căutau o sumă de bani pe care acesta ar fi luat-o mită. Cornel Costea a fost ridicat de procurorii DNA şi dus la Bucureşti pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, au fost verificate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe.

"Dorel Costea a fost numit politic director la Vama Ploieşti. Aceste firme verificate îşi făceau vama la Ilfov şi la Bucureşti, dar odată cu venirea lui Costea s-au mutat aici. Ar fi vorba de o mita de 10.000 primită de Costea, pe care o caută DNA. Cornel Costea a protestat acum câteva zile şi a prins nişte oameni care îl filau", a declarat pentru Realitatea Tv, Dragoş Pătraru, jurnalist local din Ploieşti.

Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea declara într-un interviu pentru ziarul local Altphel că a cheltuit 10.000 de euro pentru a-şi sărbători ziua de naştere, la sfârşitul lunii ianuarie. Presa centrală scrie că acesta ar avea legături cu lumea interlopă din Ploieşti.

"Fac o evaluare a situaţiei care a apărut în urma descinderilor din punctele de frontieră. După evaluări pot da un interviu să spun ce trebuie făcut. Vizavi de Ploieşti, mai mult nu cunosc. Instituţiile îşi fac treaba. E singurul lucru pe care vi-l spun deschis", a declarat Viorel Comăniţă, şeful interimar al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Liderul Pro Lex, Vasile Lincu a spus că în Vama Ploieşti au fost constatate nereguli încă din 2008. "Sunt mai importante vămile de interior decât cele de frontieră. Aici nu vorbim de trafic cu porbagajul cu bicicleta, vorbim de tiruri dacă sunt nereguli şi ce ar fi ca o coincidenţă, anul trecut, aici liderul lui Marica de la Bucureşti a fost numit director adjunct, iar directorul prim a fost angajată o persoană, dar pentru că nu avea loc i s-a făcut loc prin îndepărtarea directorului care ocupa funcţia prin concurs, mutându-l la vama Târgovişte. Practic s-a făcut o echipă din persoane care nu aveau ce căuta acolo. Ploieştul e foarte important nu neapărat pentru legume şi fructe ci pentru produsele accizate, pentru că vorbim fie de cantităţi foarte mari, fie în valoare de sute de milioane de euro. Pot să vă spun ce au constatat colegii mei. Din 2008 au văzut înscrisuri, au fost nereguli pentru o anumită perioada deşi erau mai vechi şi produse şi ulterior controlului", a declarat Vasile Lincu, liderul Pro Lex.

În 2006, 15 lucrători vamali au fost anchetaţi la Vama Ploieşti pentru că au luat câte 9.000 de euro pentru a întocmi mai repede nişte acte. Procesul este de departe de a se fi terminat.