Autoritățile din Italia au sechestrat super-iahtul Șeherezada, investigat încă din luna martie pentru legături cu guvernul rus și care are o valoare de 700 de milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al poliției financiare din Italia, cercetările făcute asupra iahtului Șeherezada „au evidențiat prezența unor legături economice și de afaceri semnificative” între proprietar și „elemente proeminente ale guvernului rus”, scrie site-ul digi24.ro.

Italienii nu au dezvăluit numele proprietarului, dar au spus că acesta are legături și cu alți cetățeni ruși incluși pe lista UE a oligarhilor sancționați pentru acțiuni care compromit sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Vasul, înregistrat în Insulele Cayman, nu mai are voie să părăsească portul italian Marina di Carrara, din Toscana, acolo unde este ancorat, pentru reparații, încă din luna septembrie.

Acest port este aproape de Forte dei Marmi, o destinație luxoasă de vacanță, frecventată de oligarhi ruși, care au aici vile și resorturi pe plajă.

Super-iahtul, cu o lungime de 140 de metri, are șase etaje și întrece cu mult orice ambarcațiune din portul Marina di Carrara, mai scrie digi24.ro. Potrivit site-ului SuperYachtFan, Șeherezada are un SPA, mai multe piscine, două heliporturi, șemineu cu lemne, un cinematograf și o baterie antidronă.

Întrebarea care rămâne este cine este proprietarul vasului cu o valoare de 700 de milioane de dolari. Echipa disidentului rus Alexei Navalnîi susține că acesta ar fi însuși președintele Vladimir Putin, bazându-se pe o listă de membri ai echipajului, printre care se numără mai mulți membri ai serviciului federal rus de protecție a personalităților publice.

Grupul italian Sea Group, care era responsabil de întreținerea navei în șantierul său, a transmis însă că acest lucru nu este adevărat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!