La o lună de la implementarea în întreg oraşul a sistemului de colectare selectivă, adică diferenţiat pentru deşeurile menajere şi cele reciclabile, rezultatele sunt mulţumitoare, dar nu dintre cele mai bune. Asta pentru că în timp ce orădenii de la case au înţeles ce trebuie să pună în sacii galbeni, cei care locuiesc la bloc nu respectă nici acum banala regulă de a arunca deşeurile menajere într-un recipient, iar cele reciclabile într-altul.

Pentru a-i face să priceapă mai bine cum funcţionează sistemul de colectare selectivă, ce beneficii aduce acesta şi de ce este important ca fiecare orădean în parte să respecte rânduiala impusă, primarul Ilie Bolojan şi directorul tehnic al operatorului de salubritate, Ionel Ban, se întâlnesc cu orădenii în "şedinţe"de cartier.

La întâlnirile dintre membrii asociaţiilor de proprietari şi reprezentanţii municipalităţii, respectiv ai operatorului de salubritate, orădenilor li se explică, printre altele, ce înseamnă colectarea selectivă, dar şi ce gunoaie reprezintă aşa-numita fracţie umedă, adică deşeurile menajere, şi fracţia uscată, adică reciclabilele.

De asemenea, oamenii sunt asiguraţi că efortul lor de a colecta diferenţiat nu este zadarnic, cum unii susţin, întrucât operatorul ar arunca de-a valma deşeurile menajere şi cele reciclabile în autocompactoare. "Pentru colectarea deşeurilor reciclabile se fac trasee diferite, cu utilaje care ridică doar fracţia uscată", asigură directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.