Asociația Pro Infrastructură a publicat, luni, imagini de pe șantierul mini-autostrăzii de 5,35 kilometri din Bihor, dintre Biharia și granița cu Ungaria. Potrivit textului care însoţeşte imaginile tronsonul de autostradă ar putea fi inaugurat în vara anului viitor.

Imaginile aeriene au fost luate duminică, zi liberă, motiv pentru care pe şantier nu se lucra. Asociaţia a lăudat însă "mobilizarea bună" a antreprenorului bihorean Trameco (parte din grupul Selina), care se vede în lucrările realizate. 

În prezent se desfăşoară lucrări la terasamente, la structurile nodului Biharia şi la pasajul peste calea ferată Satu Mare-Oradea.

"Dacă se menţine ritmul, sunt şanse ca mini-autostrada să fie inaugurată în vara anului viitor, dacă şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va plăti la timp facturile emise de constructor şi nu vom avea dispute contractuale ca pe alte proiecte", a scris API.

În schimb, celelalte două tronsoane ale autostrăzii A3 din Bihor sunt în continuare "în aer". Adjudecarea sectorului Biharia-Chiribiş este încă în contestaţii, iar pe segmentul Chiribiş-Suplacu de Barcău contestaţiile s-au finalizat deja de trei luni, dar semnarea cu antreprenorul Construcţii SA nu a avut loc până la momentul de față. 

Valoarea lucrărilor la tronsonul între Biharia şi Borş este de 28,5 milioane euro (fără TVA). Contractul cu asocierea de firme Trameco Bihor - Vahostav (Slovacia) - Drum Asfalt - East Water Drillings a fost semnat în decembrie anul trecut, însă lucrările au început abia în primăvara acestui an, din cauza vremii. Termenul contractual de realizare a lucrărilor este de 15 luni.