„Regret că am atacat sectorul de centură al Oradiei, cedând presiunilor venite din partea politicienilor şi a mass-media. Probabil că dacă ar fi fost vorba despre şoseaua de ocolire a oricărui alt oraş nu aş fi făcut acest compromis", a declarat Beniamin Rus, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Deşi susţine că este de acord cu orice critică pertinentă şi că va încerca remedierea tuturor deficienţelor semnalate, respectiv o porţiune compromisă de 2,3% din acest sector de şosea, Rus a ţinut să le reamintească gazetarilor că încă nu a primit niciun leu pentru această lucrare, în valoare de 300 de miliarde, deşi promisiunile s-au ţinut lanţ.

"Chiar şi în aceste condiţii în care am muncit pe gratis, mă întreb dacă era mai bine să las lucrurile aşa cum erau până când timpul ne-ar fi permis să facem lucrări de calitate, chiar dacă asta ar fi însemnat prelungirea perioadei în care traficul greu s-a făcut prin oraş", a declarat Beniamin Rus, care consideră că este totuşi un câştig şi faptul că un sector de drum care era parcurs cu greutate în 12-15 minute în urmă cu câteva luni poate fi străbătut acum, chiar în condiţii vitrege, în 3-4 minute.

În ceea ce priveşte lărgirea podului Densuşianu, Selina încă aşteaptă ordinul de începere a lucrărilor, care întârzie. „Ar fi bine să îl avem cât mai curând, ca să putem să finalizăm în 2010 şi să nu ne întindem până în 2011. În ceea ce priveşte sectorul dintre Real şi sensul giratoriu de la ieşirea spre Băile Felix, acolo nu vor fi probleme, putem să lucrăm şi sub trafic la lărgirea şoselei la două benzi pe sens", a spus patronul Selina.