Centrul Cultural Posticum găzduieşte în următoarea perioadă o serie de cursuri şi seminarii de grafologie, ştiinţă considerată "psihologia scrisului", ţinute în limba română şi în limba maghiară.

Potrivit unui comunicat trimis de Posticum, cursurile vor coordonate de profesoara de specialitate Gaspar Jolan, preşedinta Asociaţiei Grafologice din România.

Astfel, pe 19 şi 20 iulie, la Centrul Posticum, situat pe strada Teiului nr. 26, se vor ţine trainingurile "de cunoaştere a personalităţii şi consiliere în orientare profesională a tinerilor", unde sunt invitaţi tinerii care doresc să-şi cunoască punctele forte pe baza psihologiei scrisului organizat. Aceste traininguri sunt ţinute în limba română, cele în maghiară fiind programate pe 21 şi 22 iulie.

Seria seminariilor va continua în perioada 24-26 iulie cu cursul de "grafocontrol şi grafoterapie pentru părinţi şi copiii lor", care îşi propune să ajute părinţii care au o relaţie mai dificilă cu copiii prin cunoaşterea personalităţii lor prin intermediul scrisului. De asemenea, în cadrul acestui curs vor avea loc şi activităţi de grup destinate atât părinţilor cât şi pedagogilor care îşi pot însuşi cunoştinţe teoretice care îi pot ajuta în educarea copiilor.

Seminariile programate între 24 şi 26 iulie sunt cele în limba română, cele în limba maghiară fiind programate în perioada 27-29 iulie. Costul de participare la un curs este de 80 de lei. Pentru a avea loc, la cursuri trebuie să se înscrie minim 10 doritori.

Înscrierile se fac la sediul Posticum sau prin numerele de telefon 0259/431.398 şi 0744/504.051.