Specii de floră şi faună din Bihor, ocrotite în Europa sau în ţară, vor fi arătate bihorenilor în cea mai nouă expoziţie fotografică a Muzeului Ţării Crişurilor.

Intitulată "Biodiversitatea Bihorului în obiectiv", expoziţia va fi vernisată miercuri, de la ora 12, la Palatul Baroc. "Cuprinde fotografii realizate de dr. Márton Venczel şi Ovidiu Pascu în arii protejate din judeţul Bihor, ilustrând specii de faună şi floră ocrotite la nivelul Uniunii Europene sau la nivel naţional, dar şi alte specii caracteristice pentru biodiversitatea din ecosistemele respective", se arată în invitaţia Muzeului.

Prin aceste fotografii, reprezentanţii MŢC doresc să le arate îndeaproape bihorenilor speciile şi habitatele care pot fi periclitate din cauza neglijării lor sau a unor excese ale activităţilor umane, precum poluarea ori exploatarea neraţională şi necontrolată a unor resurse naturale. După cum se ştie, o astfel de specie este nufărul termal din lacul Ochiul Mare, ameninţat cu dispariţia din pricina scăderii nivelului apei termale din lac.

Bihorenii vor putea vedea imaginile până pe 10 decembrie.