Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Carmen Pantiş, a declarat miercuri BIHOREANULUI că Anca Jurcan, sora geamănă a Adrianei Jurcan, tânăra de 24 de ani care a murit în urma accidentului produs sâmbătă seară la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului din Oradea, se simte mai bine.

"Starea pacientei este uşor ameliorată. A deschis ochii miercuri dimineaţă, la comanda medicului curant, care i-a testat reacţiile. Are un deficit motor pe partea dreaptă. Din cauza contuziei cerebrale severe, partea dreaptă o mişcă mai greu. Totuşi, continuă să necesite terapie intensivă de maximă performanţă, iar deocamdată respiră tot cu ajutorul aparatelor. Dă semne de trezire, dar este tot în comă, fiind în continuare intubată şi ventilată", a declarat dr. Pantiş.

Totuşi, în continuare medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia de sănătate a tinerei.

În acelaşi timp, verişoara celor două tinere, Mihaela, a fost transportată la un spital din Cluj, unde a fost operată.

Accidentul în urma căruia Anca Jurcan, 24 de ani, a ajuns în comă, iar sora ei geamănă, Adriana, a decedat pe loc s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 20, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din cartierul orădean Ioşia.

Iuliu Kiss, de 37 de ani, conducea un autoturism Mercedes cu 160 de kilometri la oră, pe strada Barcăului, când a izbit o maşină Tico în care se aflau cele trei tinere şi care se deplasa pe strada Meşteşugarilor, artera cu prioritate. În urma impactului, autoturismul Tico a fost proiectat la aproximativ 60 de metri de locul accidentului, lovind un BMW parcat în zonă.

Kiss, care a mai fost cercetat într-un dosar cu trafic de droguri, pentru consum, este cunoscut în mediul interlop local sub nume de Paprika şi este cercetat în prezent pentru ucidere din culpă. După ce iniţial Judecătoria Oradea a respins, marţi, cererea procurorilor de a-l aresta, miercuri după amiază Tribunalul Bihor a decis să îl închidă pentru 29 de zile, decizia fiind definitivă.