O mână de orădeni care în fiecare după-amiază protestează în centrul oraşului în solidaritate cu Roşia Montană s-au întâlnit, miercuri dimineaţă, cu senatorul Cristian Bodea. Ecologiştii îşi doresc să se întâlnească cu fiecare parlamentar bihorean în parte, ca să le spună punctul lor de vedere vizavi de proiectul de lege care ar da undă verde exploatărilor cu cianuri la Roşia Montană.

De la începutul întâlnirii, Bodea le-a spus protestatarilor că şi-a anunţat deja poziţia şi că nu va vota proiectul de lege, lăsând să se înţeleagă că nu prea ştie, în aceste condiţii, ce aşteaptă protestatarii de la el. "Nu mă pot duce să-l strâng de gât pe Ponta", a spus senatorul.

Cristian Bodea i-a asigurat pe orădeni că Parlamentul nu va da undă verde exploatărilor cu cianuri, întrucât "PSD nu poate să treacă singur acest proiect". "E bine că protestaţi şi că staţi în stradă, pentru că îi speriaţi pe cei care stau pe 70% în Parlament, îi mai aduceţi la realitate", le-a mai spus parlamentarul orădenilor.

Mulţumiţi de atitudinea lui Bodea, militanţii i-au mai spus că factorii de decizie ai ţării trebuie să găsească o strategie de dezvoltare pentru Roşia Montană, astfel încât oamenii de-acolo să poată să îşi câştige existenţa. "E datoria acelor oameni să-şi aleagă primari de genul lui Bolojan", a răspuns senatorul.

De duminică încoace, zeci de orădeni se adună, seară de seară, în Piaţa Unirii, pentru a cere interzicerea exploatărilor cu cianuri. Miercuri, de la ora 18, ei au de gând chiar să mărşăluiască prin centrul municipiului.