Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea a cerut, vineri, public, demisia staffului de campanie al PNL, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute în alegerile europarlamentare.

"În PNL s-a trecut prea uşor peste rezultatele alegerilor şi peste campania dezastruoasă pe care am făcut-o la nivel naţional. La nivel local s-a făcut tot ce s-a putut, am reuşit să câştigăm aproape peste tot în zona rurală, pentru că acolo primarii noştri au mers şi au cerut votul pentru ceea ce au făcut ei, pentru că acolo oamenii nu îl votau pe Crin Antonescu", a spus Bodea, apreciind că PNL ar fi putut obţine chiar 18-20%, în loc de 15%, dacă ar fi dus "o campanie inteligentă".

În esenţă, Bodea a acuzat că cei desemnaţi cu strategia de campanie şi-au dovedit "aroganţa" prin mesajele electorale promovate, care, pe lângă faptul că au fost dezlânate, au fost şi de neînţeles pentru alegători, exemplificând între altele cu spotul publicitar "Eurocampionii", care promova candidaţii liberali la PE lângă nişte cupe, pe care oamenii de rând nu l-au înţeles.

"Cei care s-au ocupat de campania PNL au permis demonizarea lui Crin Antonescu de către PSD, pentru că toată campania noastră a fost gândită greşit. (...) A fost o greşeală majoră centrarea întregii campanii pe Crin Antonescu. L-au plimbat prin toată ţara şi l-au pus la discursuri, în timp ce candidaţii noştri nu au reuşit să transmită nimic. Singurul care transmitea era Crin Antonescu. Or, Crin Antonescu fiind deja demonizat de către PSD, a iritat mai mult", a acuzat Bodea, spunând că sarcina campaniei a rămas până la urmă pe umerii organizaţiilor locale.

"Toţi cei care au fost implicaţi în această campanie la nivel central, toţi cei care au cheltuit banii partidului într-un mod aberant, toţi cei care au permis demonizarea lui Crin trebuie să facă un pas în spate şi să plece de pe poziţiile pe care mai sunt", a spus liberalul.

Cei nominalizaţi sunt Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judetean Ilfov, şeful de campanie al PNL la nivel naţional, Rareş Mănescu, secretar general al PNL, Eugen Nicolăescu şi Dan Mihalache, şeful Departamentului de comunicare şi analiză al PNL. Bodea a mai cerut şi demisiile şefilor PNL Cluj şi Bucureşti şi a spus că la conducerile lor ar trebui să vină Norica Nicolai, respectiv Ludovic Orban.

"PNL are două bazine electorale cu potenţial mare: Bucureştiul şi Clujul. Or tocmai Clujul, cu cel mai mare potenţial, ne face de râs an de an, alegeri de alegeri. Asta i se datorează automat domnului Uioreanu (Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, arestat joi pentru corupţie - n.r.). Am cerut să plece încă înainte de campanie, dar mi s-a spus că nu. Până când să îi ţinem pe unii ca el? Uite că ne-a ajutat DNA-ul, eu nu-i plâng de milă...", a spus Bodea.