Într-o conferinţă de presă susţinută vineri, senatorul liberal Cristian Bodea a spus că se oferă public să devină ministru al Finanţelor, după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA, a renunţat la această funcţie.

"Am văzut că nu se mai găseşte ministru de Finanţe de la PSD, că se tem. Mă ofer public: dacă domnul Ponta nu găseşte un PSD-ist care să aibă curajul să iasă de sub pat, vin eu ca ministru al Finanţelor, fără să-mi fie frică de DNA. Pentru că, dacă nu am de gând să fac şmecherii şi nici nu am făcut, nu am de ce să mă tem de justiţia română, oricât de înfuriată ar fi ea în acest moment", a spus Bodea, apreciind că ar putea face faţă acestei funcţii, deoarece ea necesită "un manager" care "să dirijeze specialiştii".

Întrebat care ar fi priorităţile sale dacă ar fi ministru de Finanţe, Bodea a răspuns că ar urmări "revitalizarea şi stimularea afacerilor româneşti", pentru că în prezent, "guvernanţii români trăiesc din vampirizarea oamenilor de afaceri şi a angajaţilor lor".

Întrebat, pe de altă parte, dacă ar viza un post într-un viitor guvern PNL, Bodea a spus că se simte foarte bine ca senator, dar că ar accepta totuşi un post de ministru pentru relaţia cu Parlamentul. Asta, deoarece legislativul s-a transformat, de-a lungul anilor, într-o anexă a Guvernului, devenind "o maşină de votat ordonanţe".

"Din 2000 încoace, Parlamentul României s-a transformat în marea adunare naţională ceauşistă, care aplaudă deciziile tuturor premierilor, indiferent cum s-au numit ei - Năstase, Tăriceanu, Băsescu (cu referire la apropierea fostului preşedinte de fostul premier Emil Boc, n.r.), Boc şi Ponta - şi indiferent de la ce partid au fost. Parlamentul nu funcţionează, e doar o maşină de spălat ordonanţe", a spus el.

De altfel, ca să atragă atenţia asupra acestui fapt, liberalul a iniţiat şi o lege-pamflet, denumită "Legea tăcerii", cu 10 articole, făcute în glumă. Între altele, aceasta stipulează că "Primul ministru este Statul" şi că "Guvernul conduce numai prin ordonanţe de urgenţe. Fără număr", motiv pentru care a stârnit reacţii inclusiv între colegii săi senatori liberali.