Creşterea numărului orelor de sport ar aduce beneficii majore stării de sănătate a populaţiei, afirmă senatorul PSD Florian Bodog. Alesul a declarat că susţine proiectul Planului-cadru pentru învăţământul primar care propune exact acest lucru pentru elevii din clasele primare şi care se află în dezbatere publică.

Proiectul prevede împărţirea orelor în două la disciplina Educaţie fizică şi alte două la Muzică şi mişcare pentru elevii din clasele pregătitoare, întâi şi a II-a, respectiv două ore la disciplina Educaţie fizică şi o oră la disciplina Joc şi mişcare, pentru elevii claselor a III-a şi a IV-a.

"Doresc să salut propunerea Ministerului Educaţiei privind noul Plan-cadru de învăţământ pentru ciclul primar. În opinia mea este o măsură corectă care trebuie extinsă şi la nivel gimnazial şi liceal, pentru că doar aşa va aduce, pe termen mediu şi lung, beneficii majore stării de sănătate a populaţiei, cu efecte cuantificabile şi vizibile în viitor", a precizat senatorul Florian Bodog.

Totuşi, acesta susţine că introducerea orelor suplimentare nu ar trebui să crească numărul total al orelor pentru elevi, mai ales deoarece este vorba despre cei din clasele I-IV.

"Consider că simultan, se impun cel puţin două măsuri, la fel de importante şi necesare pentru întreg învăţământul pre-universitar: revizuirea programelor şcolare şi a manualelor şcolare, precum şi o mai mare corelare a acestora. De asemenea, e nevoie şi de reducerea volumului informaţional şi adaptarea conţinutului manualelor şcolare la cerinţele contemporane", a mai spus acesta.

Propunerea Guvernului USL vine în contextul în care în ţări precum Franţa, Luxemburg, Ungaria, Germania, Slovenia, Austria, Liechtenstein sau Croaţia elevii au cel puţin trei ore de sport pe săptămână.