Senatorul PSD de Bihor Ioan Mang s-a arătat sceptic cu privire la nemulţumirile orădenilor din cartierul Ioşia, care se plâng de faptul că facturile la încălzire li se vor dubla, după ce municipalitatea a renunţat la contractul cu Transgex.

Întrebat, în conferinţa de presă organizată joi, de un ziarist care este poziţia sa şi dacă îşi va trimite un reprezentant la mitingul organizat pe această temă duminică, de Horea Vuşcan, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni din Bihor, la care au anunţat că vor participa, între alţii, şi nemulţumiţii din Ioşia, senatorul Mang a spus că nu este convins că ioşienii sunt foarte supăraţi, deoarece nici la biroul său parlamentari şi nici la liderii PSD-işti din zonă nu s-a plâns nimeni.

"Chiar sunt curios să văd câţi dintre nemulţumiţi sunt cu adevărat din Ioşia. Cel puţin unul ar fi venit să stăm de vorbă, să discute cu vreunul dintre liderii organizaţiei. Avem 3 consilieri locali, 7-8 de preşedinţi de organizaţii în zonă...", s-a rezumat să spună Mang în conferinţa de presă.

Evaziv şi rezervat pe marginea subiectului, senatorul a opinat că mişcarea de protest "este mai mult a verzilor" decât a cetăţenilor.

După cum se ştie, locuitorii din Ioşia sunt nemulţumiţi şi au ameninţat că vor ieşi în stradă, mobilizaţi de Horea Vuşcan, după ce municipalitatea a adoptat o serie de hotărâri prin care facturile lor la încălzire se vor majora în primă fază de la 103 la 193, pe gigacalorie, urmând ca din luna martie preţul să crească şi mai mult, la 235 de lei pe gigacalorie, ajungând la acelaşi nivel cu cel al celorlalţi orădeni.

Situaţia survine după ce aleşii orădenilor au hotărât, începând cu 1 decembrie, încetarea contractului de asociere cu Transgex, firma care furniza celor 98 de asociaţii de proprietari din zonă încălzire pe bază de apă termală la 103 lei gigacaloria, precum şi transferarea clientelei către Electrocentrale.

În aceeaşi conferinţă de presă, Mang a fost întrebat de un alt jurnalist care este reacţia sa cu privire la faptul că fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a anunţat că îşi face un nou partid. "Părerea mea este că cel mai bun lucru pe care ar putea să-l facă domnul Geoană este să facă ce spune statutul, să aştepte termenul necesar şi să se întoarcă apoi în partid. Din păcate, însă, tot ce a făcut de la excludere ne-a demonstrat că nu ţine la partid", a spus el.

Pe de altă parte, senatorul PSD-ist a mai anunţat că vineri, de la ora 12, la Hotel Continental organizează, împreună cu deputatul Octavian Bot o dezbatere pe tema Legii 153/2011 - legea faţadelor - şi situaţia clădirilor monumente istorice din municipiu, la care şi-au anunţat prezenţa atât reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Ilie Bolojan, cât şi mai mulţi parlamentari din Bihor.