În cadrul conferinţei de presă organizate joi, senatorul PNL Valeriu Boeriu a făcut publică o întrebare adresată ministrului delegat pentru proiectele de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, Dan Şova, vizavi de oportunitatea construirii de urgenţă a unei centuri ocolitoare pentru municipiul Salonta.

În opinia parlamentarului bihorean, necesitatea amenajării acestei şosele este impusă de faptul că în ultimii ani traficul auto, în special cel greu, s-a intensificat şi singurul traseu disponibil în prezent este şoseaua care trece chiar prin centrul Salontei. "În aceste condiţii, se impune demararea cât mai urgentă a procedurilor de construire a acestei şosele", a declarat Valeriu Boeriu.

Senatorul a specificat că amenajarea centurii ocolitoare a Salontei este cuprinsă într-un proiect mai amplu, de amenajare a unui drum expres Arad-Oradea, în paralel cu şoseaua DN79. Proiectul a primit aviz favorabil de la CNADR, iar Consiliul Judeţean Bihor a emis, în noiembrie 2011, certificatul de urbanism.

Cu toate acestea, cum la noi trece mult timp până ca cele scrise pe hârtie să devină realitate, este evident că lucrările la şoseaua Arad-Oradea vor debuta peste câţiva ani, timp în care Salonta va fi sufocată de traficul greu tot mai intens. Motiv pentru care, senatorul Boeriu îi cere ministrului Şova să aprobe întâi construcţia centurii ocolitoare a municipiului.