Şedinţă cu scântei, luni, în Senatul României. Preşedintele forului, Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat să prezideze şedinţa, din cauza legii de respingere a OUG 13.

”Astăzi suntem în faţa unei premiere absolute, prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei ordonanţe abrogate, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care pentru mine este inexplicabil. Suntem în această situaţie pentru că, în special cei de la USR şi, într-o măsură mai mică cei de la PNL, au făcut mare caz că după ce ordonanţa a fost abrogată, să o mai respingem o dată şi în Parlament. În viziunea unora care sunt aici, mă refer în special la cei mai nou veniţi, este să facă cu orice preţ rău. Orice trebuie respins”, a declarat Tăriceanu, citat de mediafax.ro. Şeful Senatului a spus că el nu va vota legea, dar şi-a îndemnat colegii din ALDE să voteze fiecare cum crede.

Până la urmă, legea a fost adoptată, deci ordonanţa a fost respinsă. Singurul senator care a votat împotriva legii de respingere a fost PSD-ista Ecaterina Andronescu.

Pentru respingerea OUG 13 s-au înregistrat un vot "împotrivă", 9 abţineri şi 110 voturi "pentru". S-au abinut de la vot grupul senatorial PMP, dar şi un senator de la ALDE şi unul de la PSD.

Senatul a fost primă cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.