Senatorii Universităţii din Oradea s-au reunit, luni, în şedinţă şi au validat rezultatele scrutinului care a avut loc joi şi în urma căruia Constantin Bungău a câştigat un nou mandat de rector.

Aşa cum se ştie, rectorul în exerciţiu a primit 481 de voturi din partea universitarilor orădeni, în timp ce contracandidatul său, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Florian Bodog, a strâns 442 de sufragii.

Constantin Bungău va fi oficial noul rector doar după ce Ministerul Educaţiei îl va confirma pe funcţie. Dosarul cu rezultatele alegerilor urmează să fie transmis la Bucureşti. Câştigătorul alegerilor a anunţat, totodată, că îşi va prezenta echipa de prorectori doar după ce va primi confirmarea oficială.

Şedinţa de luni a Senatului a fost condusă de preşedintele Sorin Curilă, care, în urmă cu fix o săptămână, a câştigat un nou mandat în fruntea forului, obţinând 40 din voturile colegilor senatori. Contracandidatul lui, fostul cancelar Vasile Aurel Căuş, a strâns 35 de voturi.

Curilă nu şi-a format încă echipa de preşedinţi de comisii şi nici nu a numit un nou cancelar. "După Paşte, voi avea întâlniri cu toţi membrii Senatului universitar, pentru a stabili formula de organizare", a declarat, luni, preşedintele pentru BIHOREANUL.