Senatul Universităţii din Oradea şi-a validat, în şedinţa de luni, noi membri. Acest lucru a fost necesar deoarece şase membri ai Senatului şi-au dat demisia, pentru că au fost numiţi în funcţii de conducere, incompatibile cu calitatea de senator.

Astfel, din partea Facultăţii de Ştiinţe Economice, Nicoleta Naiană Ţarcă şi Dorin Paul Bâc îi înlocuiesc pe foştii senatori Liana Eugenia Meşter (numită director interimar al Departamentului de Afaceri Internaţionale) şi Dorin Coita (director interimar la Departamentul de Management-Marketing). Din partea Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, în locul senatorului Călin Băban (numit prodecan al facultăţii) a fost validat Marcel Sorin Pater, iar din partea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, în locul proaspătului decan Florian Bodog este senator Ligia Vaida.

Numită la rândul ei prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului, şi Nicoleta Andra Lazăr şi-a dat demisia din Senatul Universităţii, fiind înlocuită de Adrian Nicolae Vuşcan. De asemenea, s-a schimbat şi un student din Senat, în locul lui Adrian Vuşcă, care a absolvit facultatea, fiind pus Bogdan Ovidiu Morar.

Toţi membrii noi ai Senatului au fost rezerve pe listele facultăţilor, fiind următorii pe liste în funcţie de numărul obţinut la alegeri.

Tot luni, senatorii au validat modificări la nivelul conducerii comisiilor de specialitate ale Senatului. Astfel, Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii este prezidată de Mariana Mureşan (fostul preşedinte, Călin Băban, a demisionat din Senat), iar Comisia pentru valorificarea şi administrarea patrimoniului este condusă de Ioan Ţarcă (în locul Marianei Mureşan).