Muncitori angajaţi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au montat parapeţi de beton pe şoseaua de centură a Oradiei, mai precis pe tronsonul cuprins între Calea Aradului şi Calea Clujului.

Lucrările au început în urmă cu mai multe zile, iar miercuri au ajuns în zona fostului CET 2. Anterior, parapeţi similari au fost montaţi în dreptul cartierului Europa, între cimitirul municipal şi complexul comercial Auchan.

Astfel, numărul accidentelor rutiere grave de pe şoseaua de centură va scădea, deoarece şoferii nu vor mai risca impacturi frontale cu alţi conducători auto.

CNAIR a început montarea de parapeţi de beton pe strada Ogorului în iulie 2017, în spatele cimitirului municipal, după ce, în luna mai a anului trecut, acolo a avut loc un grav accident rutier. Andrada Nemeş, o bihoreancă de doar 19 ani, a murit pe loc, în urma unui impact frontal între maşina pe care aceasta o conducea, un Renault, şi un BMW care venea pe sensul opus. Atunci, BIHOREANUL a arătat că Poliţia Rutieră a solicitat CNAIR încă din 2009 să monteze parapeţi de beton pe şoseaua de centură a municipiului.